Jonathan oduševio

Iza nas je još jedna od riječkih glazbenih avantura. 10. i 11. listopada, u drugačijem i potpuno novom Palachu, publiku je oduševio riječki bend Jonathan. Ovakva je reakcija pomalo i očekivana budući da se satima nakon rasprodaje oba koncerta na stranici benda još uvijek tražila karta više.

Nakon nastupa s Editorsima u Zagrebu kojeg je pohvalila i kritika i publika, razumljivo je da se s nestrpljenjem očekivao nastup u Rijeci. Nestrpljenje je bilo još i veće jer je ovaj koncert značio i ponovno koncertno aktiviranje kultnog kluba Palach koji se nakon godinu i pol pauze i renovacije vratio kako bi obogatio kulturnu ponudu i riječku glazbenu scenu.

Sat i pol svirke, tijekom koje su zvučali još bolje nego na albumu, brzo je prošlo uz energične ritmove koje su nam donijeli, između ostalih, popularni singlovi „Maggie“ i „Communicate!“ skinuti s prvog albuma „Bliss“. Dinamični i uigrani, pokazali su sav svoj stvaralački talent pred rasplesanom riječkom publikom kojoj nije trebalo dugo da se počne gibati u ritmu glazbe i koja je uvijek znala podržati domaće bendove.

Jonathan je ovim nastupom definitvno proširio bazu obožavatelja koji su svaku pjesmu popratili bučnim ovacijama pa tako i pjesmu „Pictures“ koja je najavljena kao treći singl s albuma i čiji se video uradak očekuje tijekom listopada.

Nakon dva odlična nastupa sigurni smo da će svaki sljedeći nastup Jonathana publika dočekati raširenih ruku te da će nastupi ove riječke petorke ostajati u dugom sjećanju.

Ivana Jovanović