Jubilarna Hartera

Jubilarni 10. Hartera Festival održan je 17. i 18. listopada. Ovogodišnja je Hartera prva koja se nije održala u ljetnom terminu. Gospodin Mrle i „KLJB“ (Klub Ljubitelja Buke ) tim ove su nam godine doveli neke od najvećih hrvatskih i regionalnih izvođača. Mjesto radnje- famozna Marganova hala bivše tvornice papira.

Prvi dan donio nam je jaka imena. Goran Bare i njegove Majke zajedno s legendama pop punka u Hrvata, Psihomodo popom rasplesali su halu. Nikako ne smijemo zaboraviti spomenuti domaću riječku snagu, grupu Morso koja je imala čast otvoriti jubilarnu Harteru. Osječki Kandžija i njegove Gole žene predstavili su publici nove i stare stvari svojim osebujnim performansom.

Drugi dan započeo je nešto lakšom atmosferom uz nastup riječke grupe u usponu, Moskve. Ovogodišnja Hartera ugostila je i novosadski bend Obojeni Program, a glavne zvijezde druge večeri bili su grupe Vatra i TBF. Spomenut ćemo i da je obje večeri publiku do ranih jutarnjih sati zabavljao rock DJ Voljen Korić.
Cilj jubilarne Hartere bio je podsjetiti ljude na sam početak sada već tradicionlne manifestacije kada je pokrenuta prva i najposjećenija Hartera.

 Nadajmo se da ćemo i u godinama koje su pred nama plesati , slušati i uživati u dobroj glazbi koja će odjekivati našom starom tvornicom papira koja, unatoč godinama, živi novim i uzbudljivim životom.

Bruno Butorac