LAB Gradske knjižnice Rijeka

Gradska knjižnica Rijeka postoji već mnogo, mnogo godina. I mnogo je projekata, knjiga i truda uloženo u to da postane još veća i još bolja nego prije. U zadnje vrijeme, ako pratite njihovu web stranicu, primijetit ćete mnoge obavijesti o početku LAB-a.

LAB  je “mjesto učenja, predstavljanja i dijeljenja znanja i kreativnosti utemeljenima na novoj pismenosti za djecu i mlade“. To je, zapravo neka vrsta online magazina, na kojoj možemo pronaći mnoge zanimljive sadržaje te tutorijale o dizajnu, 3D printanju, modeliranju, videu… Uglavnom, svemu što našu ‘modernu generaciju’ čini modernom.

Sve je ovo počelo kako bi se zaineresirala mladež, odnosno kako bi mladima pokazali sve mogućnosti koje danas imaju, a nisu ih niti svjesni. Internet nam pruža bezbroj mogućnosti, otvara nam mnoga vrata i zato je LAB je tu, kako bi nam pomogao otkriti što se sve krije iza njih.

Svatko mlađi od 24 godine može se prijaviti za pisanje i doprinos stranici. Možemo naći mnoge savjete, na kojima nam predlažu kako i o čemu pisati . To je najbolje ako imate neki ‘skriveni talent’, ako ste odlični u montaži, ilustracijama, pisanju… Možete sve. Možete podijeliti svoje znanje s drugima, naučiti nešto novo, a ne morate se niti na trenutak maknuti iz udobne fotelje u vašem dnevnom boravku.

Sve u svemu, LAB Gradske knjižnice Rijeka jedan je od najpozitivnijih projekata na koje sam naišla u zadnje vrijeme  jer  je usmjeren na nas mlade. Omogućuje nam da pokažemo ono što možemo i  istodobno nam širi vlastite horizonte.  Miče sjenu s ne toliko popularnih aspekata našeg svakodnevnog života bez kojih naš svijet ne bi funkcionirao tako kako funkcionira.

Ako želite, ako imate iskustva s nekom od navedenih tema u ovom članku, kliknite na poveznice. Upoznajte se s LAB-om. Dajte mu priliku. Možda postanete jedan dio velike slagalice Gradske knjižnice. Tko zna?

Lea Sveticki